طلاق عاطفی (جدایی خاموش)

درحالی که امروزه بیشتر ازدواج ها با عشق صورت می گیرد و هردو طرف قصد دارند که به یکدیگر و تعهداتشان در مقابل هم احترام بگذارند . اما در طول زمان مسائلی پیش می آید که می تواند یه جدایی، یا یک زندگی مشترک بدون احساس ، عشق وهمراهی منجر می شود، یکی از معظلات اجتماعی امروز در زندگی مشترک زوجین، ظهور پدیده ای به اصطلاح مدرن به نام طلاق عاطفی است. نوعی از جدایی است که در آن زن وشوهر اگرچه با هم زیر یک سقف زندگی می کنند، اما هیچ مهر وعاطفه ای بین آنها حاکم نیست ، در طلاق عاطفی زن و شوهر عواطف خود را از یکدیگر دریغ می کنند وروی از هم بر میتابند. چرا که اعتمادشان به یکدیگر وجذابیتشان برای هم کاهش یافته است.

طلاق عاطفی
طلاق عاطفی

ریشه طلاق عاطفی:

عدم آموزش مهارت های زندگی به جوانان یکی از مهمترین دلایل آن است. عدم رابطه صحیح کلامی و مهارت های لازم برای سخن گفتن و بیان خواسته ها از همسر از دیگر دلایل طلاق عاطفی زوجین است.

  1. خست
  2. عصبانیت
  3. دورویی
  4. دروغ
  5. پنهانکاری
  6. پرخاشگری وخشونت
  7. لجاجت
  8. خودبینی وتحقیر یکدیگر
  9. بی انضباطی.
  10. عدم تامین نیاز عاطفی
  11. بی توجهی مرد ویا زن
  12. عدم همدلی وهمراهی
  13. رفتار های خشونت آمیز مرد
  14. عدم گذاردن وقت با یکدیگر
  15. نیتی جنسی
  16. بی اعتمادی
  17. عدم تعادل روحی مرد یا زن
راهکارهایی برای جلوگیری از طلاق عاطفی:
  1. اگر ازدواج نکرده اید شیوه ها و معیار های صحیح انتخاب همسر را یاد بگیرید و اجرا کنید نه صرفا عشق وعلاقه موقت دوجانبه را.
  2. اگر ازدواج کرده اید به طور مداوم آموزه های نحوه رفتار شخصی و اجتماعی، همسر داری، بچه داری، شیوه زندگی و… را یاد بگیرید و راهکارهای عملی آنها را با زندگی خود تطبیق دهید.
  3. راه های صحیح اصلاح رفتار نادرست وجلوگیری از تکرار آن ها را بیاموزید و اجرا کنید نه اولین راهی را که به نظرتان می رسد.
  4. از هر مساله جزئی وکوچک شکوه نکنید با شناخت کافی، مهم و غیر مهم  وویژگی های خود و مسائل اساسا مهم را مدنظر بگیرید.
  5. احترام متقابل را حفظ کنید. بی احترامی و توهین مقدمه دلخوری و ورود به حیطه لطمات عاطفی است.
  6. به تفاوت سلیقه، فکر و نگاه یکدیگر احترام بگذارید و دیگری را تمسخر نکنید.
  7. برای داشتن زمان های مکالمه دونفره برنامه ریزی کنید و نگذارید دلخوری باعث شود مکالمات دونفره از زندگی حذف شود.
  8. پیش از صحبت با هم، سعی کنید خود را جای همسرتان قرار دهید. در این صورت به طور کامل در می یابید که چگونه باید مسائل را مطرح کنید.
  9. در حین بیان ناراحتی های خود از مجادله و بلند کردن صدایتان پرهیز کنید.
  10. هرگز صحبت های خود را با طعنه، زخم زبان، کنایه و پایین آوردن شخصیت و حرمت همسرتان بیان نکنید.
  11. با همسرتان مقابله به مثل نکنید، سعی کنید همیشه شما پیشقدم شوید و با رفتار محبت آمیز، مهربانی را به او، آموزش دهید.
  12. از سرزنش کردن همسرتان بپرهیزید، هیچ گاه تصور نکنید که در زندگی مشترکتان قربانی شده اید.
  13. خواسته ها و انتظارتان را واضح و مشخص بیان کنید.
  14. از پیش داوری و تصمیم گیری براساس تصورات خود، پرهیز نمایید.
مراحل طلاق عاطفی:
  1. سرزنش ومخالفت: افراد در این مرحله همسر خود را در تمام اتفاق های گذشته، حال و آینده مقصر می دانند.
  2. خشم و عصبانیت: در همه مراحل خشم تظاهر می کند ولی در این مرحله در بیشترین حالت خود می باشد.
  3. عدم پذیرش و طرد و تنهایی: به تدریج خود را طوری تطبیق می دهند که دیگر نیازی به همسر خود ندارند.
  4. بازگشت به زندگی : اگر طلاق قانونی انجام شود.
طلاق عاطفی
طلاق عاطفی
طلاق عاطفی و جامعه ایرانی:

طلاق عاطفی پنهان است واطلاعات دقیقی از آمار طلاق عاطفی وجود ندارد در طلاق رسمی افراد موظف هستند که بروز واقعه طلاق را ثبت کنند اما در طلاق عاطفی وقتی مرد و زن از روی اجبار و به خاطر ملاحظاتی با هم زندگی می کنند تمایلی به بروز آن ندارند مگر آنکه وقتی به مشاور مراجعه می کنند . سر دردلشان باز شود وبخواهند بگویند که اگر می توانستند طلاق می گرفتند.

مشاهدات روانشناسان نشان می دهد که در کشور ما به ازای هر ازدواج موفق 3 تا 5 ازدواج هم درگیر طلاق عاطفی هستند. معمولا در سال های نخست زندگی رخ نمی دهد . در سالهای نخست هرچقدر هم که معیارهای انتخاب همسر سطحی باشد، میان زن وشوهر کشش ها وعلایقی وجود دارد یا حتی اگر علاقه ای در این حد وجود نداشته باشد، این امید وجود دارد که ممکن است شرایط تغییر کند معمولا طلاق عاطفی از سالهای پنجم وششم زندگی شروع می شود، یعنی وقتی که افراد امید به تغییر همسر را از دست می دهند و البته از طلاق رسمی هم ناامید هستند و به تدریج فاصله میان آنها بیشتر و بیشتر می شود.

دلایل تحمل طلاق عاطفی
  1. وابستگی اقتصادی واجتماعی زوجین به یکدیگر
  2. داشتن فرزند
  3. محدودیتهای اجتماعی وفرهنگی
  4. اجبار خانواده ها
تاثیر طلاق عاطفی بر میل جنسی زوجین:

محققان می گویند در زوج هایی که دچار طلاق عاطفی شده اند تا طلاق قانونی با نیاز های جنسی خود پنج نوع رفتار را خواهند داشت:

  1. یکی از زوج ها به شدت تحت فشار و زوج دیگر به شدت درگیر است و به این دلیل از میل جنسی به مقدار زیادی کاسته می شود.
  2. سرکوب تمایل های جنسی، و افراد سعی می کنند ذهن خود را از رابطه شویی دور کنند که احتمال دارد در صورت طلاق قانونی، در ازدواج بعدی با شکست جنسی روبه رو شوند.
  3. به دنبال مواد، وگرافی (فیلم ، عکس، داستان، مطلب،….) می روند وسعی می کنند نیازهای جنسی خود را از این  طریق برطرف کنند.
  4. بهترین پاسخ به نیاز های جنسی در 

    خودیی می دانند وبسیاری از مردان ونی که حتی قبل از ازدواج تجربه خودیی نداشته اند از این طریق به نیاز های خود پاسخ می دهند.

  5. نیازهای جنسی خود را خارج از خانواده با برقراری ارتباط قانونی یا غیر قانونی با جنس مخالف برطرف کنند.

توجه:

فردی که دچار طلاق عاطفی شده است به خود و سلامت فردی خود بی توجه می شود و حتی به سلامت دیگر افراد خانواده نیز اهمیت کمتری می دهد، وظایف خود را به درستی انجام نمی دهد و مسئولیت های خود را در مقابل دیگر افراد خانواده به سردی و بی هیچ میل و رغبتی انجام می دهد.

طلاق عاطفی معمولا به صورت تدریجی ایجاد شده و به دنبال ناکامی مکرر، عدم ی خواسته های روانی و… رخ می دهد، طلاق روانی در صورت ادامه می تواند باعث طلاق قانونی شود.

پیشگیری بهتر از درمان است

هرچند که در خصوص طلاق عاطفی و طلاق رسمی  واثر مخرب آن تاکنون راهکارهایی ارائه شده اما مسئله ای که بیش از هر چیز پرداخت به آن حائز اهمیت است بحث پیشگیری است.

زوج هایی که تصمیم به ازدواج دارند به خصوص جوانان که در آستانه ازدواج هستند، سعی کنند آگاهانه و با تحقیق و بررسی در این راه قدم بردارند و درگفتار خویش در ضمن شناخت صداقت داشته باشند، به اطرفیان نیز توصیه می شود از هرگونه دروغ مصلحتی برای ایجاد زمینه هایی وصلت جلوگیری نمایند. 

مشاوره پیش از ازدواج به همه کسانی که می خواهند ازدواج کنند، توصیه می شود.

مهارت های همسرداری به عنوان عاملی برای جلوگیری از طلاق عاطفی زوجین:

زوجین باید در همان اوان زندگی به شناخت کاملی از یکدیگر رسیده و با استفاده از آن شناخت، مهارت گفتگو با یکدیگر را کسب کرده باشند. زمانی که زوجین به مشکلی برمی خورند باید با استفاده از مهارت گفتگو، راه حلی برای مشکل فرد پیدا کنند نه اینکه با قهر کردن، صحبت نکردن و یا رفتارهایی از این دست، روابط میان خود را سرد کنند.

تاثیر طلاق عاطفی بر فرزندان:

میزان آسیبی که این نوع طلاق بر کودکان می گذارد، بیشتر از طلاق قانونی است. در این نوع طلاق هیچ یک از اعضای خانواده تکلیف خود را نمی دانند و دائما با تضادها دست وپنجه نرم می کنند. میزان آسیب هم به سن و شخصیت کودک دارد. کودکان تمایل دارند ثبات در خانه حاکم باشد، اما اختلافات دائمی والدین به کودکی که در دوران مهم رشد قرار دارد، آسیب های جبران ناپذیر جسمی-روانی عمیقی را تحمیل می کند.

لطفانظرات خودرابرای ماارسال کنید.

برای دریافت مشاوره باشماره09058956770تماس بگیرید.


مشخصات

آخرین جستجو ها